Zavod za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije  1. listopada (subota) 2022. godine organizira javnozdravstvenu akciju „Hodanjem do zdravlja“  kojom obilježavamo Svjetski dan hodanja

Svjetska zdravstvena organizacija nas poziva svake godine da obilježimo Svjetski dan srca s ciljem da se upozori cjelokupna javnost o učestalosti obolijevanja i umiranja od kardiovaskularnih bolesti u svijetu. Svjetski dan srca obilježava se svake godine 29. rujna, a ove godine globalna kampanja provodi se pod sloganom „Koristi 🖤 za svako 🖤“.

Svjetski dan borbe protiv raka obilježava se svake godine 4.veljače diljem svijeta s ciljem podizanja svijesti o prevenciji malignih bolesti, dijagnosticiranju i mogućnostima liječenja. Ovogodišnji Svjetski dan borbe protiv raka obilježava se pod sloganom „Close the care gap“ kojim se nastoji ukazati na nejednakost pristupu skrbi uzrokovanu mjestom stanovanja, etničkom pripadnošću, socioekonomskim statusom, dobi i ostalim obilježjima. Nejednakost u pristupu skrbi prisutan je gotovo svugdje, kako u zemljama s visokim, tako i u zemljama s niskim i srednjim dohotkom.

Javnozdravstvena kampanja „Dan crvenih haljina“ pokrenuta je kako bi se podigla svijest o moždanom udaru kod žena, a obilježava se prvog petka u veljači. Dan crvenih haljina održava se četvrtu godinu zaredom u organizaciji Hrvatskog liječničkog zbora - Hrvatskog neurološkog društva, a cilj akcije je podizanje svijesti javnosti o specifičnostima moždanog udara u žena, skretanje pažnje na pogubne posljedice zanemarivanja simptoma i na potrebu promjene načina života. Čak 80% moždanih udara može se prevenirati ukoliko pripazimo na sve čimbenike koji do njega dovode.