- Detalji
Najčešći uzročnici trovanja hranom su salmonele.
Najčešći uzročnici trovanja hranom su salmonele.
.... podrazumijeva svaki razvoj bolesti koji je posljedica konzumiranja zdravstveno neispravne hrane. Trovanje može nastati konzumiranjem hrane onečišćene kemijskim ili biološkim agensima.
Povišena temperatura nije bolest, ona je simptom bolesti. Kod djece je najčešće simptom upalnog zbivanja, kod odraslih moguće i iz drugih razloga.
Prema preporuci voditelja odjela epidemiologije Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, cijepljenje cjepivom protiv difterije i tetanusa odgodit će se do daljnjega, radi moguće promjene programa cijepljenja, odnosno mogućnosti cijepljenja djece u kasnijoj školskoj dobi.
Svjetski dan zdravlja obilježava se 7.travnja svake godine pod pokroviteljstvom SZO s određenom temom koja je globalno važna za zdravlje, a cilj je da se usmjeri pozornost javnosti na važnost teme. Ovogodišnja tema Svjetskog dana zdravlja je "Zdravstvena ispravnost hrane".
Zavod za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije
Izradio: Alba marketing