Doručak je za školarce najvažniji obrok u danu, a škole su mjesto gdje se svaki dan poslužuju tisuće doručaka.

Zato se od 2020. godine svakog listopada, uoči Svjetskog dana hrane, slavi nacionalni Tjedan školskog doručka. Cilj Tjedna školskog doručka je podići svjesnost o važnosti nutritivno bogatog doručka za svako školsko dijete te omogućiti školama da pokažu svoje programe doručaka putem uzbudljivih natječaja i promotivnih aktivnosti. Ove godine Tjedan školskog doručka obilježava se između 11. i 15. listopada, a tema je Povrtni doručak.

 Povrće, baš kao i voće, obiluje mnoštvom hranjivih i zaštitnih tvari koje su našem organizmu potrebne kako bi rasli i razvijali se, a i kako bi očuvali svoje zdravlje. U povrću, kao i u voću, nalaze se važni vitamini, minerali, prehrambena vlakna te razne fitokemikalije, malene tvari koje se nalaze u biljkama, koje naš organizam čine jačim i otpornijim i štite ga od raznih bolesti. Zato je povrće jako važno jesti svaki dan kako bismo bili što zdraviji!