Služba za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja i ove godine je aktivno sudjelovala u obilježavanju Tjedna cjeloživotnog učenja.

Tjedan cjeloživotnog učenja nacionalna je obrazovna kampanja koju je u trajanju od 2. do 8. listopada 2017. provodila Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih sa svojim partnerima kako bi se podignula svijest o važnosti učenja i obrazovanja, promicala kultura učenja te potaknula osobna motivacija.

U svim hrvatskim županijama kroz niz događanja, kao što su  besplatne radionice, predavanja, okrugli stolovi, koncerti, niz ustanova otvorilo je svoja vrata i omogućilo svim zainteresiranima da se upoznaju s mogućnostima obrazovanja koje nude te na neposredan, često i neformalan način, prenijelo poruku o važnosti obrazovanja i učenja.

Služba za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije 3. listopada 2017. godine organizirala je Dan otvorenih vrata tijekom kojeg su djelatnici Službe sve zainteresirane posjetitelje informirali i predstavili im djelatnosti i aktivnosti koje Služba provodi. Poseban naglasak stavljen je na važnost preventivnih aktivnosti te na unapređenje i očuvanje zdravlja, kako tjelesnog, tako i mentalnog od najranije dobi.