Poštovani građani,

u studenom 2018. godine započeo je 4. ciklus pozivanja u Nacionalni program ranog otkrivanja raka debelog crijeva koji će trajati 2019-2020. godine.

Svjetska zdravstvena organizacija nas poziva svake godine da obilježimo Svjetski dan srca s ciljem da se upozori cjelokupna javnost o učestalosti obolijevanja i umiranja od kardiovaskularnih bolesti u svijetu. Ovogodišnji radni naslov je "MOJE SRCE, TVOJE SRCE" s porukama " Obećaj da ćeš jesti zdravo i piti pametno. Da ćeš biti aktivniji. Da ćeš reći NE pušenju."

U subotu, 26. svibnja 2018. godine, održat će se aktivnost „Volonteri u parku“ s početkom u 11,00 sati u parku Lenije u Vinkovcima.

U subotu, 12. svibnja 2018. godine, održat će se aktivnost „Volonteri u parku“ s početkom u 11,00 sati u središnjem gradskom parku u Vinkovcima.

Liga protiv raka Vinkovci i Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije već niz godina organiziraju predavanja i vježbe vizualnog i manualnog pregleda strukture i izgleda dojke na silikonskim modelima u tjednu uoči Sajma zdravlja kako bi polaznici programa stečena znanja primijenili na ovoj manifestaciji koju tijekom vikenda posjeti gotovo 10.000 ljudi.

U Vinkovcima je od 20.do 22. travnja 2018. godine održan 22. po redu Sajam zdravlja u organizaciji grada Vinkovaca, Vukovarsko-srijemske županije i Hrvatske mreže zdravih gradova, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja.